Begeleiding in je zwangerschap

Een zwangerschap is een heel avontuur, voor een eerste, tweede, derde,... keer. Het blijft bijzonder.

In België worden de meeste zwangeren opgevolgd door een gynaecoloog. Daarnaast kan ik jullie bijstaan bij alle mogelijke vragen en/of bezorgdheden.

Dit kan over verschillende onderwerpen gaan. Bijvoorbeeld de keuze voor de voeding van de baby, het verdere verloop in de zwangerschap, alsook de voorbereiding op een intense periode net voor, tijdens of na de bevalling.

Hulp bij de postnatale periode

Als je graag snel na de bevalling naar huis gaat of je blijft een paar dagen, dan volg ik je graag verder op binnen de 24u na je thuiskomst uit het ziekenhuis. Je kan me dan ook steeds telefonisch of per mail bereiken.

Zorgen voor mama na de bevalling:

Controle bloeddruk, bloedverlies,  baarmoederhoogte, controle hechtingen en wondheling, wondzorg na een keizersnede, verwijderen van hechtingen, hulp bij mogelijke ongemakken na de bevalling en het mentale herstel.


Zorgen voor je baby na de bevalling:

Opvolging van de groei van de baby (gewicht-, urine- en stoelgangevolutie, slaap- en huilgedrag), alsook de algemene gezondheid wordt opgevolgd.

Borstvoedingsbegeleiding

Als ervaringsdeskundige, als vroedvrouw die lang werkte in een academisch ziekenhuis gecertificeerd voor haar borstvoedingsbeleid en opgeleid als lactatiekundige, kan ik je helpen in jouw borstvoedingsverhaal. Zoals elke bevalling heel anders en bijzonder is, is elk borstvoedingsavontuur ook telkens anders en intens. Daarom probeer ik je bij te staan door je tips te geven, te helpen bij het geven van borstvoeding, je vragen te beantwoorden of op welke manier dan ook om je borstvoedingsverhaal tot een positieve ervaring te maken.